Vanliga misstag när elarbete görs utan elektriker 

När det kommer till el är det nästan alltid en dålig idé att försöka lösa dina problem helt själv. Anledningen till detta är inte bara att det ofta tar längre tid än om du anlitat en elektriker, utan även att det rent ut sagt är livsfarligt att pyssla med el utan att veta precis vad man håller på med. Arbete som rör elektronik är lite speciellt på det sättet att även om många egentligen kan titta på en video på nätet och sedan lösa det mesta är det få outbildade som förstår riskerna med vad man sysslar med och hur man förebygger skador. 

För dig som ännu inte bestämt dig för om en riktig elektriker är rätt väg att gå presenterar vi nedan vanliga misstag som inte sällan sker när elarbete görs utan riktiga elektriker involverade: 

Fel kablar vid fel tillfälle 

När en som inte är elektriker försöker sig på en elektrikers jobb är det lätt hänt att fel kablar används. Med fel kablar menar vi däremot inte att man råkar använda en internetsladd istället för en strömkabel, utan att fel storlek används vid fel tillfälle. En felaktig kabel på vara ett ställe kan skapa en överhettning som i sin tur leder till brand. Dessutom tenderar försäkringsbolagen att vara lite kinkiga när elarbete utförts av någon som inte är en auktoriserad elektriker.  Elektriker i Stockholm

Felaktig montering av eluttag 

Det är inte ovanligt med eluttag som mer eller mindre hänger rätt ner från väggen. De flesta av oss har sett något liknande hemma, i skolan eller på jobbet. I alla fall i fuskbyggande är det en mycket vanlig företeelse. Sanningen är att hängande eluttag är mycket vanligt när icke-elektriker ger sig på el. 

Däremot är det inte bara det estetiska som blir lidande. Det är extremt farligt nämligen. När olika elektroniska produkter ansluts till uttag som inte riktigt sitter fast kan detta orsaka i bästa fall slitage på uttaget men i värsta fall överhettning och brand. 

Användning av billiga prylar 

Eftersom att icke-elektriker inte har koll på vilka prylar som håller hög kvalitet och vilka som inte gör det är det lätt hänt att köpa dåliga prylar som säljs av trovärdiga återförsäljare och därmed tro att prylarna håller hög kvalitet eftersom att återförsäljaren har ett bra rykte. Så lätt är det däremot inte, och alla elektriska delar och prylar, även bland de som säljs i Sverige och är CE-märkta håller inte hög kvalitet. 

Det finns även mycket prylar, delar, kopplingar och kablar som håller hög kvalitet men som bara inte är optimala att använda i vissa situationer som den som inte är elektriker inte känner till.